Emma & Julia

Last breakfast of 2014
Hej på er alla fina! Idag blev det sen frukost för våran del, då vi sov ut tills klockan 1! Känns riktigt underligt att det är sista dagen på året idag, håller ni inte med? 
Jag sprang ner till köket och fixade ihop en liten onsdagsfrukost, inget fancy direkt. Avokado på lingongrova är min nya favorit, sååå gott!!
Den fina koppen kommer från Lexington, och kostar under hundralappen. Tycker den är så himla god att dricka ur, helst chailatte. PS, förlåt för de brusiga bilderna. 
 
Hoppas ni får en underbar onsdag och avslut på året, tänk på att det inte är försent att ge året en bra avslutning, som känns bra för Dig. Vi hörs snart! 
 
XOXO Julia
Emmas 2014

Eftersom Julia gjorde denna alldeles ypperliga listan inför det nya året, tänkte jag haka på. I och med att vår blogg inte startades förrän mot slutet av 2014, kan det vara kul för er att läsa lite vad som hände i våra liv innan dess.

 

Beskriv året med tre ord.
Självkänsla, konserter och bättringvägen. 

 

Vad minns du mest med 2014? 
Den 7 juni då jag och två underbara tjejer befann oss i folkhavet på Ullevi, på Håkan Hellströms konsert som satte djupa spår i den svenska musikhistorian. Så underbart var det! Men ocskå att jag gick med i MUF: valrörelsen, nya vänner, styrelse och skratt. Och självklart New York-resan, aldrig längtat så mycket efter en resa innan. 

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
Det kommer aldrig vara över för mig - Håkan Hellström
Blame - Calvin Harris
Lovers of the sun - David Guetta  

 

Jag är i soliga Central Park // Godaste Frapinon på EH // En god ceasarsallad i Gamla Stan med bästa kusinen!
 
Vart reste du 2014?
Österrike, Wagrain med kusinerna i början av året, Stockholm under sommaren och sedan New York resan på höstlovet. 
 
Har du blivit bättre på något?
Absolut! Först och främst att ta hand om mig själv bättre. Jag har nu lättare för att tänka positiva tankar och gror inte ner mig i massa negativa tankar. Min självkänsla har verkligen förbättrats under den senare halvan av detta året och det har jag bla skolbyten, vänner och MUF att tacka för!
 
Vad var extra bra?
Jag hittade mig själv mycket mer under året och kom mer underfull med vem jag är och vem jag vill vara. 
 
Lärde du känna några nya människor?
Jaa och det är jag så tacksam för. Bästa som finns ju. 
 
En utomordrentligt god frukost // Stockhom med Johanna & Ulrika // Stockholm, så himla fin stad!
 
Bästa valet du gjorde?
Helt klart att gå med i MUF, träffa nya vänner där, vara med om en valrörelse och komma att sitta i MSU Lunds styrelse nu. Så mycket som jag lärt mig och kommer lära mig där!
 
Vem saknade du mest under 2014?
Farmor, under den andra halvan av året. 
 
Vad slösade du mest pengar på?
Mat, kläder och smink. Standarden haha :) 
 
Tror du att 2015 kommer bli lika bra/bättre?
Absolut! Det finns absolut ingen anledning att sitta och tro att 2015 kommer bli sämre. Varför slösa tid på sådant? Jag tror att 2015 kommer bli ännu bättre, att jag kommer hitta mig själv mer och kämpa på med skolan.
 
Håkan konserten på Ullevi // God, svalkanade läskdryck // Lundakarnevalen med fina vänner!
 
Planer inför 2015?
Fylla 18 (omg!), Sicilien med familjen och kusiner i början av sommaren, så taggad! Eventuellt festival till sommaren, åka på utbildningar och bara vara. 
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Saker och ting löser sig alltid i slutändan. Ta det lugnt, stressa inte för mycket och glöm inte att ta hand om dig själv. 
 
Gott nytt år kära läsare! 
 
XOXO Emma
j'aime - j'adore
Godmorgon på er! Jag sitter på mitt rum med en rykande varm kopp kaffe brevid mig och lyssnar på "Riptide", dvs gammal musik från det gånga året. Helt sjukt hur snabbt tiden har gått och att det är nyår på onsdag?? Jag ska fira nyår tillsammans med mina fina vänner, vi ska laga en hejdundrandes middag, klä upp oss och dansa. Tror det kommer bli en toppen kväll! Idag tänkte jag i alla fall visa upp min nya parfym, som jag fick i julklapp.
 
Det är ingen mindre än en j'adore från Dior! Jag är så glad över denna, då jag önskat mig en ny och bra parfym länge. Alla mina gamla parfymer har jag mer eller mindre tröttnat på, så denna satt perfekt! Den doftar alldeles ljuvligt och lite moget, inte lika sött och blommigt som mina tidigare parfymer. Sjukt svårt att beskriva dofter, men det var värt ett försök haha. ;) 
 
Och jag menar, hur fin är inte denna flaskan? Världens finaste och stilrenaste. Jag är supernöjd med denna parfymen och tror att jag kommer använda den frekvent framöver och under det nya året, 2015 (!!) Idag ska jag träffa Tilda och baka cheesecake inför vår nyårsmiddag och sedan blir det pizzahäng och fotboll hos Johanna. Kommer bli supermys! Nu ska jag hoppa in i duschen. Puss
 
XOXO Emma