Emma & Julia

Olycklig kärlek
Känslan när man bara vill ha en endaste person i hela världen, när man bara vill vara med denna person hela tiden, prata med denna person hela tiden, när ens hjärta slår dubbelslag av ett sms från den, när det pirrar i magen när personens namn dyker upp på skärmen, när personen är den finaste man vet och allt man någonsin vill ha. Men så känner personen inte samma sak. Klumpen i magen, gråten i halsen och smärtan i bröstet. Vi alla har varit där, eller kommer komma dit någon gång. Något av det mest hjärteskärande som finns, nämligen olycklig kärlek.
 
Det är något som kan få vem som helst att totalt bryta ihop. Även fast man i vanliga fall är så fruktansvärt stark, kan olycklig kärlek ta ner även den starkaste. Känslan av otillräcklighet är ofta överväldigande. Det känns som att smärtan aldrig ska ta slut och som att man aldrig ska komma över det. Till dig som känner så just nu, vill jag bara säga: Jo. Du kommer komma över det. Du kommer komma så mycket över det att du kommer kunna titta tillbaka på det hela och tänka fuck det, fuck honom och hans jävla loss. Det enda som krävs är tid och olika metoder för att hantera det. I detta inlägget tänkte jag dela med mig lite av mina sätt att gå igenom liknande saker. 
 
 
Först och främst, sätt upp en tidsgräns för dig själv. En tidsgräns, att efter en viss dag, ska jag inte fälla fler tårar över honom/henne, efter den dagen ska jag inte vara mer ledsen över det. Tillåt alltså dig själv att vara ledsen, så sjukt jävla ledsen, sitta inne-snörvla-äta-glass-och-gråta-hela-dagarna-ledsen. Men bara en period. Tillslut måste du ta dig ur det, så därför kan en tidsgräns hjälpa. Beroende på situation och person till person, kan tidsgränsen vara allt från 3 dagar till 3 veckor. Sätt upp en tidsgräns som du känner att du kan klara av!
 
För det andra, du är inte bara menad för en person. Bara för att det inte fungerade med denna personen, eller för att den personen inte ville ha dig, betyder inte det att du aldrig kommer hitta någon som vill det. Det är väldigt viktigt att förstå; INGEN är menad för bara en person, det finns en massa personer därute som skulle göra vad som helst för att få någon som dig. Jag lovar! 
 
För det tredje, hans jävla loss. Det är hon/han som går miste om världens bästa person. Nämligen du! Vet att det kan låta väldigt klyschigt, men vi är alla olika personer, med olika erfarenheter, tankesätt och egenskaper; alla är bra på sitt vis helt enkelt. Och det finns någon för alla. 
 
För det fjärde, vill du vara med någon som inte vill vara med dig? Nej, det vill du inte, det vill ju ingen. Försök att ställa dig själv den frågan och klart att du inte vill det. Man vill ju vara med en person som vill vara med en och inget annat.
 
 
 Alltså, tillåt dig att vara ledsen men ta dig ur det sedan, tänk på att du är inte menad för en person, det är hans förlust som går miste om dig och fråga dig själv: vill du verkligen vara med någon som inte vill vara med dig? Ge det tid, tillåt dig att andas, skratta, gråta och finnas. Du kommer över det. Tro mig. 
 
Love, E